Zonder netwerk ligt alles stil

Het netwerk is de onzichtbare held van een onderneming. Je kunt nog zulke prachtige machines hebben staan: als ze niet met elkaar verbonden zijn, ligt alles stil. Zonder een netwerk ben je nergens en kom je nergens. Tuurlijk kun je lokaal werken, maar dat is eigenlijk niet meer van deze tijd. Probeer het maar eens een tijdje. Valt tegen hè?

Dus is het zaak om te allen tijde wél een goed draaiend netwerk te hebben liggen dat ook nog eens optimaal draait. Want dat is niet zo vanzelfsprekend. Een netwerk moet je monitoren. Zeg maar vanaf een dashboard de prestaties in de gaten houden. Uiteraard helpt het daarbij als je regelmatig de boel update, opschoont en checkt op essentiële processen. Dan weet je zeker dat de ICT binnen de onderneming soepeltjes kan verlopen.

Uiteraard bent u bij Noca ICT aam het juiste adres voor uw netwerkbeheer. Of het nu gaat om een LAN, een wi-fi netwerk, intranet of de koppeling van de werkplekken met de servers, wij weten er wel raad mee. Draait alles prima? Dan hoeven wij er ook niet veel aan te sleutelen. Maar mocht het een keer mis gaan: dan staan wij stand-by. Daar kunt u op vertrouwen.

 

Wel toegang tot de wereld, de wereld geen ingang tot uw wereld

U wilt via een netwerk wél toegang tot de gehele wereld, maar u wilt bij voorkeur niet dat “de wereld” toegang heeft tot uw wereld. Of u wilt hier minimaal zeggenschap over hebben.  U bepaalt tenslotte toch zeker zelf wel wie niet en wie wél welkom is op uw netwerk.

Van een virusscanner heeft u vast wel eens gehoord.  Bent u ook bekend met gateways, firewalls, API’s  en protocollen? Misschien ook wel. Weet u ook wat het kan, doet en hoe u dit moet inregelen om uw netwerk optimaal te kunnen afschermen voor bedoelde en onbedoelde aanvallen van buitenaf?

Wij wel. We zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. We hebben deze doorgaans zelf al eens getest en hier onze mening over gevormd. Zo kunnen we goed inschatten of dat die (doorgaans dure) innovatieve oplossing ook écht wat voor uw onderneming is. Of dat u wellicht ook al uit de brand bent met een minder geavanceerde, maar net zo doeltreffende oplossing.

Dit voelt gewoon zó goed.Willem de Jong – De Jong Schoonmaakwerken